De Natie

Thomas Smets en Charlotte Peeters nemen met veel trots de zaak over van de vorige uitbaters, Paul Vangelder en Roxanne Deleersnijder, in 2016. “We leerden elkaar kennen in een plaatselijk restaurant, waar Thomas werkte als kok en Charlotte in de zaal. Charlotte heeft zich nadien geprofileerd als commercieel talent binnen de vastgoedwereld en intussen heeft Thomas ervaring opgedaan als chef in heel wat gerenomeerde zaken in het Antwerpse en dus… Enkele jaren, wat verstand en een zoon later zijn we klaar voor dit avontuur, een droom die werkelijkheid wordt!

De Natie maakt deel uit van het gerenoveerde en gerenomeerde oude gebouw van De Valkeniers Natie, gelegen in de van de Wervestraat, op een boogscheut van het nieuwe Park Spoort Noord. “In 1906 vestigde het hoofdkwartier van de Valkeniers Natie zich op dit adres. Ze telde 49 natiepaarden en 103 karren. De paarden stonden op stal waar nu ons restaurant en café is. De meest opgeslagen goederen waren koffie, specerijen, hout, tabak en later die eeuw ook autobanden en hifi. Toen de natiepaarden plaats moesten maken voor de modernere tractors en opleggers kwamen ook de eerste klachten van geluidsoverlast. Valkeniers Natie voelde zich genoodzaakt om een nieuwe locatie te zoeken, dieper in de haven. De uitbating op deze unieke locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de mensen van Katoennatie, die dit pand sinds 2009 hebben overgenomen van Central Auto.

© 2016 De Natie | Van de wervestraat 18 | 2060 Antwerpen |T.:03 296 76 10 | [email protected] | Website and Photography by Procor